WHY CHOOSE US?

Soon this story will also be in English, including more information about the safety in Ecuador.

Ecuador, het ‘kleine’ Zuid-Amerikaanse land op de Evenaar is een prachtig land om doorheen te reizen. Maar hoe leg je dat uit aan iemand die er nog nooit geweest is? Dat is bijna net zo moeilijk als het schrijven van een interessante en vloeiende tekst waarin regelmatig de woordencombinatie “Ecuador rondreizen” voorkomt. Maar ik ga het toch proberen. Reizen naar Ecuador verdienen namelijk meer aandacht. Niet alleen omdat Ecuador zo mooi is, maar ook omdat toerisme mee kan helpen met het beschermen van haar natuur en lokale economie. Dit artikel dient dan ook om zowel de aandacht van jullie reizigers, als van Google te trekken

Reisbegeleider
Toen ik nog als reisbegeleider werkte heb ik regelmatig korte reizen door Ecuador begeleid. Daarnaast begeleidde ik echter ook lange rondreizen van 56 dagen reizen door Ecuador, Peru, Chili en Bolivia. Na afloop van deze lange reizen gebeurde het regelmatig dat op de laatste avond samen verschillende groepsleden hun verblijf in Ecuador als één van de hoogtepunten van hun reis beschouwden. Op mijn vraag: “Waarom?”, kwamen verschillende antwoorden.

Lage verwachtingen
Waar het op lijkt is dat bij Ecuador rondreizen de verwachtingen niet zo hoog liggen. Veel groepsleden zeiden dat ze deze lange reis vooral geboekt hadden vanwege de combinatie van Machu Picchu, Salar de Uyuni en de Atacama woestijn. Een paar zeiden dat ook de Amazone van Ecuador hen aansprak en een enkeling had een extra cruise naar de Galapagos Eilanden geboekt. 55 Dagen na aankomst op het vliegveld van Quito en na het bezoeken van vele bijzondere bestemmingen in Ecuador, Peru, Bolivia en Chili bleek echter dat de 17 dagen in Ecuador een grote indruk achter gelaten hadden. Enkele groepsleden zeiden zelfs dat ze nog wel eens terug willen komen voor een aparte rondreis alleen door Ecuador.

Mooie routes
Maar waarom? Wat maakt reizen door Ecuador nu zo bijzonder? Ecuador rondreizen zitten vol verrassingen. Een voordeel is ook dat in Ecuador niet alleen de bestemmingen, maar ook de reizen er naartoe gewaardeerd worden. Afwisselende landschappen in combinatie met een klimaat dat nog veranderlijker is dan in Nederland, zorgen ervoor dat het uitzicht onderweg nooit verveelt.

Ecuador rondreizen, wereldreizen in een notendop
Ecuador heeft Amazone Regenwoud, nevelwouden, Andesgebergte, heuvels, valleien, woestijnen, graslanden, meren en kuststroken, kortom de wereld in een notendop. Ook ligt in Ecuador het Amazone regenwoud het dichtste bij de Stille Oceaan, waardoor je in slechts negen uur van de rand van het Amazonegebied, over het Andesgebergte en door vele verschillende landschappen naar de Stille Oceaan kunt reizen! Je kunt een reis naar Ecuador dan ook wel vergelijken met een wereldreis in een notendop. Deze ‘notendop’ is echter wel zeven keer zo groot als Nederland.

Chimborazo
Waar in Nederland de hoogste berg slechts 322 m hoog is torent in Ecuador de slapende Chimborazo vulkaan maar liefst 6268 m boven zeeniveau uit! Mocht je deze top beklimmen, dan sta je op het puntje van de aarde dat het dichtste bij de sterren ligt. Dit komt doordat de aarde rond de Evenaar iets dikker is dan op andere plaatsen en de Chimborazo slechts 1 graad zuidelijker dan de Evenaar ligt. Gemeten vanaf het middelpunt van de aarde ligt de top van de Chimborazo exact 2072 m verder dan de top van de Mount Everest. https://oceanservice.noaa.gov/facts/highestpoint.html Voor reizigers die geen echte berggeiten zijn is er ook goed nieuws. De laatste schuilhut voor klimmers ligt op 5000 m boven zeeniveau en is ook voor niet klimmers via een pittige wandeling te bereiken. Dit punt ligt nog steeds ruim 800 m boven de top van de Mount Everest!

Social Media
Social Media is steeds belangrijker geworden voor reizigers en ook daar zullen Ecuador rondreizen niet teleurstellen. Na het beklimmen van de Chimborazo schreef ik op Social Media dat ik hoger dan de Mount Everest was geklommen en dat gaf een hoop reacties. Wist je echter dat een belangrijke trend in Social Media toerisme ontstaan is in Ecuador. Wie regelmatig foto’s van andere reizigers bekijkt heeft ze vast wel eens voorbij zien komen; eenvoudige schommels op de meest bijzondere locaties.

Casa del Arbol
Deze trend van schommels begon in Baños de Ambato. Of om precies te zijn, op een kale heuvel tussen Baños en de Tungurahua vulkaan. Oud militair en vrijwillige brandweerman Carlos Sanchez Carrasco bouwde hier in 2006 een eenvoudige boomhut om de activiteiten van de Tungurahua vulkaan beter te kunnen observeren. Later voegde hij een eenvoudige schommel toe, zodat zijn kleinkinderen hem vaker zouden bezoeken. Foto’s op Facebook trokken de aandacht van o.a. backpackers. Echter, toen begin februari 2014 een foto van een toerist op de schommel met een rokende Tunguahua vulkaan op de achtergrond een prijs won als beste foto in de categorie reizen, was het hek van de dam. https://www.nationalgeographic.com/travel/article/traveler-photo-contest-gallery#/4 Nu zijn Ecuador rondreizen voor velen niet meer compleet zonder een bezoek aan Casa del Arbol.

Laguna Quilotoa
Een bezoek aan het Quilotoa krater meer op 3914 m hoogte behoort ook letterlijk en figuurlijk tot één van de hoogtepunten van een rondreis door Ecuador. Als de zon schijnt en de wind de koper mineralen in het 250 m diepe meer beweegt, dan kleurt het water een prachtig groen/blauw! Trektochten van één tot drie dagen door het ruige landschap rondom Quilotoa zijn ook erg populair.

Wellness reizen
De laatste jaren worden steeds meer Ecuador rondreizen aangeboden rond het thema van (mentale) gezondheid. Dit is niet zo gek, want 51% Van Ecuador is nog steeds bedekt met inheemse bossen. 74% Hiervan is Amazone regenwoud en al deze natuur zorgt voor een gezonde lucht met een hoog zuurstofgehalte. In het hoge Andesgebergte is minder zuurstof in de lucht aanwezig, maar daar is de lucht erg zuiver en zorgt de stilte van de natuur voor een rustgevende werking. Wandelen door de bergen en heuvels van Ecuador, met haar uitgestrekte vergezichten is goed voor lichaam en geest. Daarnaast kun je bijvoorbeeld in het dorp Vilcabamba, in het zuiden van Ecuador, deze wandelingen combineren met yoga en meditatie lessen. Wat een heerlijke manier om weer helemaal tot rust te komen.

Het Amazone Regenwoud
Het Yasuni Amazone reservaat behoort tot de meest biodiverse natuurgebieden ter wereld en het Cuyabeno Amazone reservaat heeft geografische bescherming tegen de oprukkende menselijke ‘beschaving’. Het reservaat ligt namelijk in een reusachtige natuurlijk kom dat elk regenseizoen onder water loopt. Door deze ligging en door de inkomsten van toerisme wordt Cuyabeno beschermd tegen landbouw, mijnbouw en houtkap. Ook zorgt deze ligging ervoor dat de inheemse Amazone van Ecuador voor toeristen goed toegankelijk is, maar toch beschermd, waardoor het eenvoudiger is om wilde dieren te kunnen spotten.

De Galapagos Eilanden
De Galapagos Eilanden hebben een unieke flora en fauna en vormen de basis van de Evolutie Theorie van Charles Darwin. Vele reizigers denken dat Ecuador rondreizen niet compleet zijn zonder een bezoek aan deze Eilanden. Hopelijk bewijst mijn verhaal hierboven het tegendeel
Een andere misvatting is dat een tour naar de Galapagos per definitie slecht is voor het milieu. I.d.d. een vlucht naar de Galapagos Eilanden is vervuilend. Zonder toeristen zullen de Galapagos Eilanden echter veel grotere problemen krijgen.
Ecuador is een arm land en de inkomsten van toerisme naar de Galapagos Eilanden zijn belangrijk voor haar economie. Zonder toerisme is de kans groot dat het arme Ecuador deze inkomsten zal vervangen door inkomsten van de visserij. Nu al vaart elk jaar een reusachtige vissersvloot van meer dan 250, vooral Chinese, vissersschepen net langs de beschermde wateren van de Galapagos Eilanden. De wateren rond en tussen de eilanden zijn beschermd Ecuadoraans grondgebied. China koopt nu al veel oerwoud in Ecuador op om naar goud te zoeken. Wat als zij de rechten kopen om in de rijke visgronden tussen de Galapagos Eilanden te mogen vissen? Niet alleen is dit een ramp voor de flora en fauna, ook het klimaat kan hieronder lijden. Het rijke leven rond de Galapagos Eilanden heeft van de zeebodem namelijk een reusachtige natuurlijke koolstof opslag gemaakt. Het slepen van de vissersnetten over de bodem zorgt ervoor dat dit koolstof zich vermengt met zuurstof en als koolstofdioxide de lucht in stijgt. De hoeveelheid CO2 die hierbij vrij zou komen doet de schade van het vliegen naar de Galapagos teniet.

Mijn Ecuador advies
Wie naar Ecuador reist zal beloond worden met een onvergetelijke ervaring. Zet Ecuador rondreizen daarom op je verlanglijstje. Bezoek tenminste het indrukwekkende Andesgebergte en het mysterieuze Amazone Regenwoud el leer de cultuur kennen. Als je het kunt veroorloven, dan is een tour naar de Galapagos een onvergetelijke ervaring die zijn geld meer dan waard is. Onthoud ook dat jouw reis door Ecuador bij kan dragen aan het behoud van haar bijzondere flora en fauna.

Search Tours

Find your dream tour today!
El Altar Trekking Ecuador
Lama view of Machu Picchu
Flamingos in Laguna Colorada

Take a Look at Our

MOST POPULAR TOURS

Placeholder

Bird Watching Tour in Ecuador

Bird Watching in Ecuador Tour Because of its geographical location on the Equator and wide variety of landscapes, bird watching

Ausangate Trek

The Ausangate Trek is the most challenging, authentic and least touristy trek in the surrounding of Cusco.
5 days
4/5

Cuyabeno Dolphin Lodge 5d/4n

Cuyabeno Dolphin Lodge 5d/4n tour Do you have a low budget, but still want to visit the Cuyabeno Amazon Reserve
5 days
2/5

8 Highlights of Peru Tour in 12 days!

This tour in Peru visits many highlights in a very short time and is designed for travellers who work hard
12
3/4

Yasuni Amazon Kayak Tour

This Amazon Kayak Tour in the Yasuni Reserve provides you with a great opportunity to silently move over the water

Flexible Ecuador Rental Car Tour

Combine the freedom of driving a rental car in Ecuador with the services from a travel agency!
22 days
3/5

Monserrat Galapagos Cruises

Built in 2005 the Monserrat Yacht was especially built to cruise in the Galapagos islands in the most comfortable way.

Nemo II Galapagos Cruises

The Galapagos cruises with the elegant Nemo II Catamaran offer very interesting routes through the unique archipel! The Nemo II

Fragata Galapagos Cruises

The Fragata cruises offer beautiful Galapagos itineraries aboard a comfortable yacht with a crew dedicated to make you feel comfortable!

Angelito Galapagos Cruise

The Angelito Yacht was constructed on the Galapagos by people from the Galapagos Islands. The combination of their knowledge and

15 Day Yoga Exploration Retreat

Join us on this nourishing yoga and wellness tour exploring the beauty that is Ecuador! Imagine practicing yoga in the
15 days
1/5

Adventurous Huaorani Amazon Paddling Tour

During this unique and adventurous Amazon kayaking tour you will navigate in a kayak down the Nushino River into the
7 days
4/5

Groups Relaxation tours Ecuador

Are you stressed and close to a burnout, or do you want to prevent it getting this far? Time to
9 days
1/5

Cuyabeno Amazon Paddling Adventure!

Join us on this adventures Amazon Paddling tour and navigate over mystical rivers and creeks until deep in the Cuyabeno
8 days
4/5

Siona Lodge Cuyabeno Amazon Tour

The small Siona Amazon Eco Lodge works together with the indigenous Siona community. The Eco friendly lodge is beautifully located
5 days
2/5

Tambopata Wasaí wildlife experience

During this special Wasaí Wildlife Experience Tour you do not only sleep in the Wasaí Amazon Eco Lodge, but also
5 days
3/5

Explorer's Inn Chuncho Clay Lick Tour

This unique tour combination combines camping in the Tambopata Amazon Reserve, close to the Chuncho Macaw Clay Lick, with a
5 days
3/5

Solo Female Travelers Peru Tour

We organize this tour to the touristic highlights of Peru especially for solo female travelers who want to travel alone
15 days
2/5

Solo travelers Peru tour

This group tour through Peru is espesially designed for Solo Travelers who travel alone to Peru, but like to share
15 days
2/5

7d Machu Picchu and Amazon Tour

This original short tour in Peru combines a visit to the archaeologica Ica site of Machu Picchu with a tour
7 days
2/5

Huaraz, Santa Cruz Trek

Don’t only travel to Peru to follow the Peruvian “Gringo Trail”, but join us also along the rough trails of Peru. Travel
4 days
3/5

Yoga and Nature Tour in Ecuador

Bring peace back to body and mind and join us on this amazing journey through Ecuador. Travel over the sacred
14 days
3/5

Yoga and Wellness Group Tour in Ecuador

During this original Yoga Retreat-Tour you will not just stay at one place, but you will also travel around through
15 days
2/5

Volcano Circuit Trek Ecuador

While hiking along the Volcano Circuit, you will be passing over the slopes of the Carihuairazo and Chimborazo. When the
4 days
4/5

Tungurahua Trek

Hike along the lower slopes of the active Tungurahua Volcano, close to Baños in Ecuador and visit some remote hot
1 day
3/5

Vicuña Trek

Follow the vicuña tracks and hike through the Andes highlands, over an high pass and between the Chimborazo Volcano and
2 days
4/5

Trek and Travel Through Peru

Don’t only travel to Peru to follow the Peruvian “Gringo Trail”, but join us also along the rough trails of Peru. Travel
30 days
4/5

Treasure of Galapagos

The Motor Catamaran Treasure of Galapagos was exclusively built for cruises in the Archipelago of Galapagos. It is an eclectically
7 days
1/5

Travel to Peru and Discover the North

Tours in and traveling through, the center and south of Peru are very well known by tourists for their beautiful
15 days
3/5

Travel through the Andes of Peru and Bolivia

This tour over the Andes is designed for busy people who want to get the most out of their travels
17 days
3/5

Travel the Silver Route, Buenos Aires - Lima

Join this original tour and travel along the old Silver Route from Buenos Aires in Argentine, to Lima in Peru.
28 days
3/5

Surrealistic tour through Peru, Bolivia and Chile

Travel to South America and discover the surrealistic landscapes of Peru, Bolivia and Chile! Besides that, this tour also provide
28 days
3/5

Travel the Old Bolivian Trade Road

Travel along the Old Bolivia Trade Road, through the Outback of Bolivia, from Santa Cruz to Sucre. Enjoy the rough
22 days
2/5

Travel the Highlights of Peru and Bolivia

Travel in 3 amazing weeks through Peru and Bolivia. Admire the incredible views over the Colca Canyon, challenge your imagination during the Salar de Uyuni Tour
22 days
3/5

Travel the 6 Highlights of Peru

Peru is a huge country to travel through and there are many beautiful places to see and interesting things to
10 days
2/5

The Madidi Amazon Challange

This Madidi Amazon Challange, this is a great and very adventures tour through the Madidi national Reserve in Bolivia. Challenge
6 days
3/5

The Most Popular Tour in Peru

Travel to Huacachina, Nasca, Arequipa, the Colca Canyon, Titicaca, Cusco and Machu Picchu and all in just two weeks traveling!
15 days
2/5

The Cuyabeno Lodge, Amazon Tour

According to Tripadvisor, in 2013 the Cuyabeno Lodge was/is the best Amazon Rainforest lodge in Ecuador! If this isn’t enough
5 days
2/5

The Iquitos Jungle Adventure

This adventures tour offers a very basic, but great Amazon jungle experience into the protected Pacaya Samira National Reserve. Your
6 days
3/5

The Ancestors Trail

Hiking along The Ancestor's Trail, you will enjoy beautiful Andean sceneries and visit the first Catholic church of Ecuador!
1 day
3/5

7 Day Inca Jungle Tour Adventure

During this tour of 7 days you visit first Cusco, the Sacred Valley, Pisac and Ollantaytambo, before you travel along
7 days
3/5

Tambopata, Explorer's Inn Amazon Tour

A tour to the Explore's Inn Lodge is a very good value for money tour in the Tambopata National Reserve in Peru. This
4 days
2/5

Tres Chimbadas, Cocococha and La Torre Tambopata tour

The “Tres Chimbadas, Cocococha and La Torre Tambopata tour” Amazon tour program is one of the basic Inotawa Shelter programs.
4 days
2/5

Tambopata Research Center Amazon Tour

This tour to the Tambopata Research Center is a unique and very interesting tour deep in the restricted area of the Tambopata
5 days
2/5

Spectacular Bolivia Tour

This is the most original and spectacular Bolivia tour you can find online! This tour is a true adventure for
22 days
4/5

Quilotoa Loop Hike

A tour to Ecuador isn't complete without visiting the impressive Quilotoa crater lake in the Andean highlands of Ecuador.
3 days
4/5

Salkantay Trek to Machu Picchu

For those wanting to avoid the tourist crowd on the Inca Trail and in search of a bigger challange and
5 days
4/5

Private Madidi Tacuaral Amazon Tour

This is a private Amazon tour for 2 persons through the Madidi Reserve in Bolivia, stands for a maximim Amazon
4 days
2/5

Private Cabanaconde Tour

When you want to avoid part of the tourist crowd during your Colca Canyon tour, then it's a good alternative
2 days
2/5

Polylepis Trek Ecuador

Explore the rough highlands of the Ecuadorian Andes during this high altitude trek in the shadow of the Chimborazo Volcano.
1 day
3/5

Paddling in Cuyabeno Amazon Reserve

This is a very original and more adventures tour, because most of the canoes used during this tour do not
5 days
3/5

Original Cuzco Bike Tour

Step on a mountain bike and ride from the Plaza de Armas, out of Cusco Valley, around the Inca ruins
1 day
3/5

One Week Honeymoon in Ecuador

This tour in Ecuador is for those who are about to get married, or planning a second honeymoon and have
9 days
2/5

Manu Amazon Reserved Zone Tour

Explore the cloud forest and rainforest of the Manu Biosphere in Peru. Because of this topographical range, it has one of
9 days
2/5

Madidi Tacuaral Amazon Lodge, shared

This Amazon tour to the Tacuaral lodge is a basic tour in international group service. You will travel along the Beni river and through
3 days
2/5

Madidi, Chalalan Amazon Tour

Travel deep into the Bolivian Amazon Rainforest, 5.5 hours upstream, to the well known Chalalan Lodge, located in the Madidi National Amazon
4 days
2/5

Laguna Churup Huaraz Trek

Because of its proximity to Huaraz, the pretty Laguna Churup Trek is a very good day-tour to acclimatize to the
1 day
2/5

Laguna 69 Huaraz Trek

The Laguna 69 Trek is a spectacular ascent to one of the most beautiful lakes in The White Range (Cordillera
1 day
3/5

Iquitos, Pacaya Samiria Amazon Expedition

Explore the Amazon Rainforest of Iquitos and join an expedition into the Pacaya Samiria National Reserve. This tour is a
6 days
2/5

Inca Jungle Trail to Machu Picchu

The adventures Inca Jungle Trail brings you from 4350 h altitude by mountain bike and on feet, through the countryside
4 days
3/5

Huaraz, Vaqueria - Cedros Trek

For people with less time we offer this shorter version of the fabulous Alpamayo Loop. This circuit starts in Vaqueria
8 days
5/5

Huaraz, Quilcayhuanca Trek

This is a trail that is becoming more popular with time, due to the beauty of these 2 valleys, surrounded
3 days
4/5

Huaraz, Janya and Mullaca Trek

The Lagunas Janya and Mullaca Trekking from Huaraz is for the traveler who doesn’t have much time, but want to
3 days
3/5

Huaraz, Huayhuash Trek Full Loop 9d

This is the best option to visit the Huayhuash Range. The trail starts in Quartelwain and finishes in Llamac. Besides,
9 days
5/5

Hakuna Matata Adventurous Jungle Tour

This original tour through the higher Amazon rainforest is for all the bold, brave, fearless, energetic and venturous people out
4 days
3/5

Highlights of Ecuador Tour

Although traveling in Ecuador is less known than traveling through its southern brother Peru, we can guarantee that you will
16 days
2/5

Golondrina Galapagos Cruises

The Golondrina yacht offers Galapagos Cruises with a very good price/ quality comparison!
8 days
1/5

Group tour Peru, Bolivia and Chile

Travel to South America and join one of our adventures group tours! Our next amazing group tour of 29 days
29 days
3/5

Galapagos Island Hopping Tour

Most people make a cruise around the Galapagos Islands, which is undeniable a beautiful experience. But for those who want
5 days
1/5

Galapagos, Amazon and Volunteering 44d

Combine traveling and voluntering in Ecuador and experience in 6 weeks the beauty of Ecuadorian nature, while helping to protect
44 days
3/4

Full Galapagos Island Hopping Tour

Most people make a cruise around the Galapagos Islands, which is undeniable a beautiful experience. But for those who want to
8 days
1/5

Explore the Amazon Jungle of Iquitos

Arrive in Iquitos (La Ciudad Caliente) and enjoy the spicy nightlife. The next day you travel 44 miles into two
5 days
2/5

El Dorado in the Pacaya Samiria Amazon Reserve

Travel like a real explorer deep into the Amazon Rainforest. During this unique and adventures tour you will navigate all
10 days
4/5

Essential North Peru Tour

Join this special tour and travel with us through the North of Peru, where you discover the ancient desert and
9 days
3/5

El Altar Trek

This spectacular trek brings you to the impressive mountains of El Altar. El Altar is located in one of the
3 days
4/5

Eden Galapagos Cruises

The motor yacht Eden has been designed for Galapagos island cruising. Originally launched in 1996 and renovated in 2002 the
8 days
1/5

Ecuadorian Inca Trail

Get off the Gringo trail and follow one of the last parts of the old Inca Trail from Achupallas till
3 days
4/5

Ecuador Relaxation Tour

Are you close to a burn-out, exhausted from having stress at work, or do you want to prevent to get
8 days
1/5

Ecological Ecuador Tour

During this ecological tour in Ecuador you travel in only two weeks, to two of the most famous natural highlights
14 days
2/5

Darwin Galapagos Cruises

The Galapagos Cruises with the Darwin yacht are a great option for budget travelers. This motor yacht has a total
8 days
1/5

Jamu Lodge, Cuyabeno Amazon Tour

JAMU AMAZON LODGE is located 15 min from the Laguna Grande, on the banks of the Cuyabeno River, in the
5 days
1/5

Cotahuasi Canyon tour, Arequipa

Go to Peru and visit one of the deepest canyons in the world. Since scientists seem to use different methods to
4 days
4/5

Climbing the Huayna Potosi Mountain

Join this tour, climb the Huayna Potosi Mountain and get till 6088 meters above sea level! The Huayna Potosi Mountain
3 days
4/5

Climbing Mountains and Volcanoes in Ecuador

Ten summits in the Ecuadorian Andes are over 5000 m. high and covered with eternal snow and ice. Climbing most
2 days
3/5

Climbing Iliniza Sur Volcano

Climbing the steep south side towards the highest top of the Iliniza Sur Volcano is for climbers with experience who
2 days
5/5

Climbing Iliniza Norte Volcano

From the top of the rocky Iliniza Norte Volcano, you have a great view over the Central Andes and the
2 days
4/5

Climbing Cotopaxi Volcano

Climbing the impressive cone-shaped Cotopaxi Volcano is a popular activity for those who travel to Ecuador. However, this doesn't mean
2 days
5/5

Climbing Chimborazo Volcano

The impressive Chimborazo Volcano is often called "The Sultan of the Andes". Climbing towards the summit doesn't only provide amazing
2 days
5/5

Climbing Cayambe Mountain

The tough climb of the Cayambe Mountain will bring you over impressive glaciers, past pretty ice sculptures and all the
2 days
5/5

Climbing Carihuairazo Volcano

Climbing the Carihuairazo Volcano is often used as a practice before attempting any of the higher Ecuadorian summits. But during
2 days
4/5

Classic 4 day Inca Trail to Machu Picchu

The Classic 4 day Inca Trail, probably - and with reason - worlds' most famous hiking trail in the world,
4 days
3/5

El Choro Trek in Bolivia

Join this tour and follow the ancient old Choro Trail. This trekking goes all the way from the Andes Mountain
4 days
4/5

Choquequirao Trek

Follow the well hidden Inca Trail towards the archeological site of Choquequirao, also known as “the last refuge of the
4 days
3/5

Cabanaconde, San Juan, Oasis Trek

During this 3 days Colca Canyon Trek you will hike from the village of Cabanaconde along a steep donkey trail
3 days
3/5

Cabanaconde Colca Trek

Join this two days Colca Canyon Trek, travel to the local village of Cabanaconde and descent towards the subtropical hamlet
2 days
3/5

Basic Pampas Amazon Tour

This is a very basic, but fun and adventures Amazon, Jungle tour through the Pampas of Bolivia. During this tour
3 days
2/5

Basic Cuyabeno Amazon Tour

The base of this 5 days trip in the Cuyabeno Wildlife Reserve, is the Nicky Amazon Lodge, located close to
5 days
2/5

Original Cotahuasi – Choquequirao Tour

Travel through the impressive nature of Peru, fly over the mystique Nasca Lines, descent into the Cotahuasi Canyon, hike towards
20 days
3/5

Amazon lake tours and camping with Inotawa

This 5 days Amazon Camping tour to “La Torre, Tres Chimbadas and the Cococoche Lakes” is one of the adventures
5 days
2/5

Adventurous Sacred Valley paragliding tour

Paragliding/ parapente, fly like a bird over the Sacred Valley. For thousands of years, mankind has dreamt of flying.... Have
1 day
4/5

Adventure Tour in Bolivia

Bolivia is a fascinating country with many tour and travel options, that even satisfy the most experienced traveler. Highlights include,
16 days
4/5

Complete Ecuador Tour

Travel through Ecuador and find out for yourself why their national slogan is "Ama la Vida!". Freely this will translate
22 days
3/5

7 Day Machu Picchu and Titicaca Tour

This special short tour brings you in only 7 days to historic Cusco, the Sacred Valley of the Inca, amazing
7 days
1/5

6 Day Galapagos Island Hopping Tour

The highlights of the Galapagos Islands in 6 days! Most people make a cruise around the islands, which is undeniable
6 days
2/5

4 Day Cuzco - Machu Picchu Tour

Visit in only 4 days Cuzco, The Sacred Valley, Pisac, Ollantaytambo, Aguas Calientes and Machu Picchu!
4 days
1/5

Two weeks Honeymoon tour in Ecuador

Romantic tours in Ecuador: About to get married, or planning a second honeymoon and not yet decided on where to
15 days
1/5