Toeristen visum Peru 2019
Lima the capital of Peru

Toeristen visum Peru 2019

In 2018 heeft de Peruaanse regering de immigratie regels aangepast voor alle toeristen die langer in Peru willen blijven.
Voorheen was de immigratie wet niet duidelijk en stond er letterlijk dat alle regulaire toeristen die Peru binnenkwamen het recht hadden om maximal 183 dagen te verblijven. Je kon Peru dus na 183 dagen verlaten en een dag leter terugkomen om weer 183 dagen te ontvangen. Deze tekst is echter herschreven en een belangrijk detail is nu veranderd.
De wet zegt nu dat iedere reguliere toerist binnen het tijdsbestek van een jaar van 365 dagen, maximaal 183 dagen als toerist in het land mag verblijven. Deze 183 dagen hoef je niet achtereenvolgens op te nemen, maar kun je verspreid opnemen binnen de maximale 365 dagen.
Voor de meeste westerse en Latijns-Amerikaanse toeristen dit visum is gratis en bij de grens te verkrijgen. Toeristen die een nationaliteit hebben uit één van de landen in de onderstaande lijst moeten voor hun bezoek aan Peru een visum aanvragen bij een Peruaanse ambassade. Dit visum kost 30 Soles. Meer info kun je o.a. vinden op Viajara Peru.

Ondanks dat toeristen het recht hebben om maximaal 183 dagen in het land te verblijven, of zij deze 183 dagen ook direct bij binnenkomst ontvangen hangt sterk af van de immigratie medewerker aan de grens… Ecuadorianen die Peru binnenkomen onvangen per keer bijvoorbeeld standaard tussen de 2 tot 30 dagen toeristen visum. Waarom dit exact is, is niet helemaal duidelijk, maar misschien heeft het ermee te maken dat zij deze tijd vooral gebruiken omdat het goedkoper is om in Peru te winkelen.
Westerse toeristen ontvangen standaard een 30, 60 tot 90 dagen visum wanneer zijn Peru binnenkomen. Waar dit vanaf hangt is ook onduidelijk, maar tot voor kort was het voor deze toeristen onmogelijk om binnen Peru hun gegeven visum te verlengen. Zij moesten hiervoor eerst het land verlaten en dan bij terugkomst aan de Peruaanse immigratie vragen of ze deze keer alstublieft meer dagen in het land mogen blijven. Een ander alternatief was om naar een Peruaanse ambassade in het buitenland te gaan en daar een nieuw toeristen visum aan te vragen.

Om de immigratie dienst tijd en papierwerk uit te sparen heeft de Peruaanse regering nu besloten om op de immigratie website een nieuwe pagina aan te maken waar toeristen die al in Peru zijn nu zelf een verlenging van hun toeristen visum aan kunnen vragen.
Op de volgende pagina van de immigratie website kun je een applicatie formulier vinden waarmee je een verlenging van je toeristen visum aan kunt vragen tot maximaal 183 dagen in totaal per 365 dagen.

De website en het applicatie formulier zijn in het Spaans, maar de informatie is redelijk rechttoe rechtaan. Je moet o.a. de volgende informatie invullen:
– Paspoort
– Paspoort nummer
– Nationaliteit
– Je eerste achternaam
– Je tweede achternaam (indien je deze hebt)
– Alle gegeven namen die je in je paspoort hebt staan.
– Geboorte datum
– E-mail adres
– Met hoeveel dagen je je visum wilt verlengen (tot max 183 in totaal).

Na het invullen van het applicatie formulier moet je een storting van slecht 11.70 Soles maken op een bankrekening van Banco de Nación. De beste tijd om deze storting te doen is gedurende de lunch periode, want op andere momenten van de dag staan er vaak hele lange rijen voor de loketten van deze nationale bank…
Met het bonnetje van deze storting, het ingevulde applicatie formulier en een geldig paspoort begeef je je daarna naar het dichtsbijzijnde immigratie kantoor in Peru. Als het goed is ontvang je nu zonder problemen de verlenging van je toeristen visum en een nieuwe stempel in je paspoort.

Mocht je om welke reden dan ook te lang in Peru verblijven, dan is de officiele boete 0,1% van de Peruaanse belastingeenheid UIT (Unidad Impositiva Tributaria), voor elke dag die je te lang in Peru vebleven bent. In mei 2019 kwam dit bedrag overeen met 4,20 Soles per dag. Ook deze boete moet je officieel voor vertrek uit Peru in een Banco de Nación betalen. Op het vliegveld in Lima is er naast de immigratie echter ook een kantoortje waar je de boete kunt betalen. Houdt er wel reking mee dat dit kanoortje waarschijnlijk alleen tijdens kantooruren open is.

Meer informatie over de Peruaanse immigratie wet kun je o.a. vinden op: El Peruano. Meer informatie over het aanvragen van een visum kun je o.a. vinden op Visum Centrale.

Nu je weet hoe eenvoudig het is om als Nederlander en toeristen visum voor Peru te krijgen, neem ook eens een kijkje op onze pagina met prachtige rondreizen in Peru!

Nationaliteiten die een visum moeten aanvragen voordat ze Peru binnenkomen, verdeeld over continent en visum soort

Midden-Amerika en het Caribisch gebied
-Toeristen visum: Cuba, El Salvador, Haïti en Nicaragua.
-Alleen voor een zaken visum of studenten visum: Antigua Barbuda, Bahama’s, Barbados, Belize, Costa Rica, Cuba, Dominica, El Salvador, Grenada, Guatemala, Haïti, Honduras, Jamaica, Nicaragua, Dominicaanse Republiek en Panama (alleen zaken).

Noord-Amerika
– Alleen zaken- en studenten visum: Canada, de Verenigde Staten van Amerika en Mexico (alleen voor studenten).

Zuid-Amerika
– Alleen zaken- en studenten visum: Argentinië, Bolivia, Brazilië (alleen student), Colombia (alleen student), Chili (alleen studenten), Ecuador, Guyana, Paraguay, Suriname, Uruguay en Venezuela.

Afrika
– Visum voor toeristen, zaken en studenten: Angola, Algerije, Botswana, Burkina Faso, Kaapverdië, Kameroen, Congo, Ivoorkust, Egypte, Ethiopië, Gabon, Gambia, Ghana, Guinee, Equatoriaal Guinee, Kenia, Libië, Madagaskar, Mali , Marokko, Mozambique, Namibië, Nigeria, Zuid-Afrika (alleen voor bedrijven en studenten), Senegal, Soedan, Tanzania, Togo, Tunesië, Oeganda, Zaïre en Zambia.

Europa
-Toeristen visum: Albanië, Armenië, Georgië en Kosovo.
-Alleen zaken- en studenten visum: Albanië, Andorra, Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Bosnië-Herzegovina, Estland, Georgië, Groot-Brittannië en Noord-Ierland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Macedonië, Moldavië, Monaco, Republiek Servië, Republiek Montenegro, San Marine, Heilige Stoel, Zwitserland, Turkije en Oekraïne.

Azië
-Toeristen-, zaken en studenten visum: Afghanistan, Saoedi-Arabië, Bangladesh, Bahrein, China, People’s Rep., Verenigde Arabische Emiraten, Filippijnen (alleen zaken en studenten), India, Indonesië (alleen voor bedrijven en studenten), Iran, Irak, Israël (alleen voor bedrijven en studenten), Japan (alleen zaken en studenten), Jordanië, Kazachstan, Koeweit, Libanon, Maleisië (alleen zaken en studenten), Mongolië, Nepal, Qatar, Pakistan, Republiek Korea (alleen van het bedrijfsleven en de student), Rep. Pop Democratisch Korea, Lao People’s Democratic Rep., Singapore (alleen voor bedrijven en studenten), Syrië, Thailand (alleen voor bedrijven en studenten), Oezbekistan, Vietnam en Jemen.

Oceanië
– Alleen zaken en studenten visum: Australië, Fiji, Cook Eilanden, Marshalleilanden, Salomonseilanden, Kiribati, Micronesië, Nauru, Niue, Nieuw-Zeeland, Palau, Papoea-Nieuw-Guinea, Samoa, Tonga, Tuvalu en Vanuatu.

 

Over Schrijver

client-photo-1
Martijn Steijn
Martijn Steijn, founder and General Manager of Fairtravel4u.

Opmerkingen

Geef een reactie