Toeristen visum Peru 2018
Lima the capital of Peru

Begin 2018 heeft de Peruaanse regering de immigratie regels aangepast voor alle toeristen die langer in Peru willen blijven.
Alle reguliere toeristen die Peru binnenkomen hadden en hebben het recht om binnen het tijdsbestek van een jaar van 365 dagen, maximaal 183 dagen als tourist in het land te verblijven. Deze 183 dagen hoef je niet achtereenvolgens op te nemen, maar kun je verspreid opnemen binnen de maximale 365 dagen.

Ondanks dat toeristen het recht hebben om maximaal 183 dagen in het land te verblijven, of zij deze 183 dagen ook direct bij binnenkomst ontvangen hangt sterk af van de immigratie medewerker aan de grens… Ecuadorianen die Peru binnenkomen onvangen per keer bijvoorbeeld standaard tussen de 2 tot 30 dagen toeristen visum. Waarom dit exact is, is niet helemaal duidelijk, maar misschien heeft het ermee te maken dat zij deze tijd vooral gebruiken omdat het goedkoper is om in Peru te winkelen.
Westerse toeristen ontvangen standaard 30, 60 tot 90 dagen visum wanneer zijn Peru binnenkomen. Waar dit vanaf hangt is ook onduidelijk, maar tot voor kort was het voor deze toeristen onmogelijk om binnen Peru hun gegeven visum te verlengen. Zij moesten hiervoor eerst het land verlaten en dan bij terugkomst aan de Peruaanse immigratie vragen of ze deze keer alstublieft meer dagen in het land mogen blijven. Een ander alternatief was om naar een Peruaanse ambassade in het buitenland te gaan en daar een nieuw toeristen visum aan te vragen.

Om de immigratie dienst tijd en papierwerk uit te sparen heeft de Peruaanse regering nu besloten om op de immigratie website een nieuwe pagina aan te maken waar toeristen die al in Peru zijn nu zelf een verlenging van hun toeristen visum aan kunnen vragen.
Op de volgende pagina van de immigratie website: https://cel.migraciones.gob.pe:8081/PRPL/PRPL_Inicio kun je een applicatie formulier vinden waarmee je een verlenging van je toeristen visum aan kunt vragen tot maximaal 183 dagen in totaal.

De website en het applicatie formulier zijn in het Spaans, maar de informatie is redelijk rechttoe rechtaan. Je moet o.a. de volgende informatie invullen:
– Paspoort
– Paspoort nummer
– Nationaliteit
– Je eerste achternaam
– Je tweede achternaam (indien je deze hebt)
– Alle gegeven namen die je in je paspoort hebt staan.
– Geboorte datum
– E-mail adres
– Met hoeveel dagen je je visum wilt verlengen (tot max 183 in totaal).

Na het invullen van het applicatie formulier moet je een storting van slecht 11.70 Soles maken op een bankrekening van Banco de Nación. De beste tijd om deze storting te doen is vaak gedurende de lunch periode, want op andere momenten van de dag staan er vaak hele lange rijen voor de loketten van deze nationale bank…
Met het bonnetje van deze storting, het ingevulde applicatie formulier en een geldig paspoort begeef je je daarna naar het dichtsbijzijnde immigratie kantoor in Peru. Als het goed is ontvang je nu zonder problemen de verlenging van je toeristen visum en een nieuwe stempel in je paspoort.

Mocht je om welke reden dan ook te lang in Peru verblijven, dan is de officiele boete 0,1% van de Peruaanse belastingeenheid UIT (Unidad Impositiva Tributaria), voor elke dag die je te lang in Peru vebleven bent. In mei 2018 kwam dit bedrag overeen met 4,15 Soles per dag.

 

Over Schrijver

client-photo-1
Martijn Steijn
Martijn Steijn, founder and General Manager of Fairtravel4u.

Opmerkingen

Geef een reactie